2D animatie

Op zoek naar een effectieve manier om ingewikkelde informatie duidelijk en beknopt over te brengen? Dan is een 2D animatie van STUDUO de perfecte oplossing! Met een 2D animatie kun je complexe ideeën of processen op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitleggen.

Wat is een 2D animatie precies? Het is een animatie die is gemaakt met behulp van twee dimensies, in tegenstelling tot een 3D animatie die gebruik maakt van drie dimensies. Dit betekent dat een 2D animatie plat is, maar dat betekent niet dat het minder indrukwekkend is! In feite kan een 2D animatie de perfecte manier zijn om uw doelen te bereiken en uw boodschap effectief over te brengen.

Met een 2D animatie van STUDUO kunt u uw publiek op een visueel aantrekkelijke manier betrekken en hen helpen uw boodschap goed en helder over te brengen. Doorgaans is een 2D animatie makkelijker en dus ook goedkoper om te maken dan een 3D animatie. 

Wij gaan voor het beste resultaat!

Partnerships

Om waarde te kunnen creëren bij het maken van een 2D animatie voor onze klanten, werken we nauw met elkaar samen. We willen je bij STUDUO goed begrijpen. We nemen de tijd en vragen goed door om zo een duidelijk beeld te krijgen wat jouw wens is. Persoonlijke aandacht vanaf het prilste contact en betrokken bij de uitdaging van de klant. Ideeën bedenken we samen, want zo bereiken we het beste resultaat.

Resultaat

Het resultaat telt. We vinden de impact die jouw 2D animatie heeft heel belangrijk. Daarom zijn we bij STUDUO daar heel scherp op. Dat kan alleen met goed partnership, door zorgvuldig te zijn en vindingrijk. Onze 2D animaties moeten jouw doelgroep raken. Zo blijft de 2D animatie het beste hangen bij de klant.

Vakmanschap

Onze standaard is heel hoog. We zijn specialisten met timmermansogen en leggen de lat hoog. Daar zijn we ook bij het maken van 2D animaties uiterst consequent in. Met minder dan het beste nemen we bij STUDUO geen genoegen.

Werkwijze

Bij STUDUO begint alles met een creatief idee. Ons team van ervaren professionals brainstormt met jou om de kern van jouw boodschap te begrijpen en te vertalen naar een origineel en creatief idee. We stellen de juiste vragen en nemen de tijd om jou en jouw doelgroep goed te begrijpen. Zo komen we samen tot een concept dat aanspreekt en effectief is.

In de pre-productiefase werken we het creatieve idee uit tot een concreet plan. STUDUO maakt een draaiboek en een storyboard, en we plannen de opnamedagen. Indien nodig regelen we in deze fase de acteurs en attributen die nodig zijn in de film. Ook nemen we de tijd om het juiste team samen te stellen en de benodigde apparatuur te verzamelen. Zo zorgen we ervoor dat alles klaar staat voor een soepele en efficiënte productiedag.

De productiefase is waar alles wat er aan voorbereiding is gedaan allemaal samenkomt. We zorgen ervoor dat alle elementen van het plan perfect worden uitgevoerd. We maken gebruik van de nieuwste technologie en de beste apparatuur om de hoogste kwaliteit te garanderen. Ons team van professionals werkt nauw met je samen om de beste resultaten te behalen.

Na de opnames begint het echte werk. In de post-productiefase monteren we het ruwe materiaal tot een volledig afgewerkt product. We voegen muziek, geluidseffecten en graphics toe om de boodschap kracht bij te zetten. Ook zorgen we ervoor dat de kleurcorrectie en geluidsbewerking perfect zijn. Zo creëren we een product van hoge kwaliteit dat volledig aan jouw wensen voldoet.

Als de productie is afgerond en alles is gecontroleerd, is het tijd voor de oplevering. We leveren het eindproduct af in het formaat dat jij nodig hebt. Of het nu gaat om een online video, televisiereclame, podcast of iets anders, we zorgen ervoor dat het klaar is voor publicatie. We staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en eventuele wijzigingen aan te brengen.

Veelgestelde vragen

Als animatiestudio krijgen we vaak vragen over 2D animaties. Hieronder vind je onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

2D animatie is een animatietechniek waarbij beweging wordt gecreëerd door het weergeven van verschillende tekeningen op een plat vlak. Het kan worden gemaakt met de hand, met behulp van computerprogramma’s of een combinatie van beide. STUDUO maakt 2D animaties meestal in After Effects.

Een 2D animatie van STUDUO heeft verschillende voordelen:

  1. Het is relatief goedkoper dan 3D animatie.
  2. Het kan snel worden geproduceerd.
  3. Het is ideaal voor platte, tweedimensionale afbeeldingen en karakters.
  4. Het kan gemakkelijk worden aangepast en bewerkt.

De tijd die nodig is om een 2D animatie te maken, hangt af van verschillende factoren, waaronder de lengte van de animatie, het detailniveau en de complexiteit van de bewegingen. Over het algemeen kan het maken van een eenvoudige 2D animatie enkele dagen tot een week duren, terwijl een complexere animatie enkele weken tot maanden kan duren. Uiteraard overleggen we bij STUDUO hier altijd goed over met jou als klant.

De kosten van een 2D animatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lengte van de animatie, het detailniveau en de complexiteit van de bewegingen. Bij STUDUO hanteren we een op maat gemaakte aanpak. We kijken naar de behoefte van elke klant afzonderlijk om zo een nauwkeurige offerte te kunnen bieden. Zo krijg je én een goede animatie en weet je altijd waar je financieel aan toe bent.

Natuurlijk! Bij STUDUO houden we ervan om samen te werken met onze klanten. DUO is niet voor niets een onderdeel van onze naam. We werken nauw samen met onze klanten.

STUDUO levert 2D animaties meestal in een MP4- of MOV-bestandsformaat. Als je echter een ander bestandsformaat nodig hebt, kunnen we daar uiteraard rekening mee houden.

Andere video diensten van STUDUO

Video brand guide

Met een eigen video brand guide heb je een handige toolbox om simpel professionele video's te maken. Je krijgt van STUDUO video-elementen om jouw huisstijl in elke film die je maakt toe te passen.

Knop Display Advertsing

Display advertising

Adverteren met bewegende beelden op straat. Het gebeurt steeds meer. Om je merkidentiteit te versterken verzorgt STUDUO jouw display advertising.

3D animatie

Ingewikkelde zaken op een simpele manier uitleggen. Dat doe je met een 2D animatie van STUDUO. Dit kunnen simpele infographics zijn, maar ook geavanceerde tekenfilms.