2D animatiefilm laten maken

Je wil als bedrijf of organisatie een verhaal vertellen, maar je twijfelt nog een beetje over de vorm. Kan het in een video, of kiezen we toch voor een animatie? Er zijn verschillende redenen om voor een 2D animatie te kiezen.

Zo kun je bijvoorbeeld met een 2D animatie veel meer dan met film. Grote groepen mensen nodig die wat moeten doen op beeld? Een product in beeld brengen die amper te verplaatsen is? Een ingewikkeld proces wat moet worden uitgelegd? Geen onnodig gedoe om dat allemaal te moeten regelen. Nee, gewoon: animeren! Misschien wel in jouw vormgeving!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag!

Wij gaan voor het beste resultaat!

Partnerships

Om waarde te kunnen creëren bij het maken van een 2D animatie voor onze klanten, werken we nauw met elkaar samen. We willen je bij STUDUO goed begrijpen. We nemen de tijd en vragen goed door om zo een duidelijk beeld te krijgen wat jouw wens is. Persoonlijke aandacht vanaf het prilste contact en betrokken bij de uitdaging van de klant. Ideeën bedenken we samen, want zo bereiken we het beste resultaat.

Resultaat

Het resultaat telt. We vinden de impact die jouw 2D animatie heeft heel belangrijk. Daarom zijn we bij STUDUO daar heel scherp op. Dat kan alleen met goed partnership, door zorgvuldig te zijn en vindingrijk. Onze 2D animaties moeten jouw doelgroep raken. Zo blijft de 2D animatie het beste hangen bij de klant.

Vakmanschap

Onze standaard is heel hoog. We zijn specialisten met timmermansogen en leggen de lat hoog. Daar zijn we ook bij het maken van 2D animaties uiterst consequent in. Met minder dan het beste nemen we bij STUDUO geen genoegen.

2D animaties

Werkwijze

Creatief idee

Bij STUDUO begint elke animatie met een creatief idee. We luisteren naar jouw visie en doelstellingen om een uniek concept te ontwikkelen dat past bij jouw boodschap. Ons creatieve team denkt met je mee en brainstormt om een verhaal en stijl te creëren die jouw boodschap effectief overbrengen via animatie.

Pre-Productie

In de pre-productiefase werken we het creatieve idee uit tot een concreet plan. We ontwikkelen het script en maken een storyboard dat de scènes en de visuele vertaling van de animatie vastlegt. Ook bepalen we de stijl, kleurenpalet en personages.

Productie

Tijdens de productiefase zetten we het storyboard om in geanimeerde beelden. We creëren de visuele elementen, personages en achtergronden. We brengen de animatie tot leven door frame voor frame te animeren en de juiste timing en bewegingen toe te voegen. We zorgen ervoor dat de animatie naadloos aansluit bij het script en de gewenste stijl.

Post-Productie

Na de animatie komt de post-productie. We voegen geluidseffecten, achtergrondmuziek en stemacteurs toe om de animatie tot leven te brengen. We hebben hiervoor speciaal een professionele geluidsstudio die in combinatie met de technici zorgt voor een helder en goed gemixt geluidsontwerp. We finetunen de animatie en passen eventuele kleurcorrecties en visuele effecten toe om een hoogwaardige en professionele uitstraling te garanderen.

Oplevering

Bij STUDUO streven we naar volledige tevredenheid van onze klanten. Na de post-productie leveren we de voltooide animatie aan jou. We zorgen ervoor dat het in het gewenste formaat wordt geleverd, klaar voor publicatie op verschillende platforms. Jouw tevredenheid is onze prioriteit, en we staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden of aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat de animatie perfect aansluit bij jouw behoeften.

Veelgestelde vragen

Als animatiestudio krijgen we vaak vragen over 2D animaties. Hieronder vind je onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

2D animatie is een animatietechniek waarbij beweging wordt gecreëerd door het weergeven van verschillende tekeningen op een plat vlak. Het kan worden gemaakt met de hand, met behulp van computerprogramma’s of een combinatie van beide. STUDUO maakt 2D animaties meestal in After Effects.

Een 2D animatie van STUDUO heeft verschillende voordelen:

  1. Het is relatief goedkoper dan 3D animatie.
  2. Het kan snel worden geproduceerd.
  3. Het is ideaal voor platte, tweedimensionale afbeeldingen en karakters.
  4. Het kan gemakkelijk worden aangepast en bewerkt.

De tijd die nodig is om een 2D animatie te maken, hangt af van verschillende factoren, waaronder de lengte van de animatie, het detailniveau en de complexiteit van de bewegingen. Over het algemeen kan het maken van een eenvoudige 2D animatie enkele dagen tot een week duren, terwijl een complexere animatie enkele weken tot maanden kan duren. Uiteraard overleggen we bij STUDUO hier altijd goed over met jou als klant.

De kosten van een 2D animatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lengte van de animatie, het detailniveau en de complexiteit van de bewegingen. Bij STUDUO hanteren we een op maat gemaakte aanpak. We kijken naar de behoefte van elke klant afzonderlijk om zo een nauwkeurige offerte te kunnen bieden. Zo krijg je én een goede animatie en weet je altijd waar je financieel aan toe bent.

Natuurlijk! Bij STUDUO houden we ervan om samen te werken met onze klanten. DUO is niet voor niets een onderdeel van onze naam. We werken nauw samen met onze klanten.

STUDUO levert 2D animaties meestal in een MP4- of MOV-bestandsformaat. Als je echter een ander bestandsformaat nodig hebt, kunnen we daar uiteraard rekening mee houden.

Andere video diensten van STUDUO

Video brand guide

Met een eigen video brand guide heb je een handige toolbox om simpel professionele video's te maken. Je krijgt van STUDUO video-elementen om jouw huisstijl in elke film die je maakt toe te passen.

Knop Display Advertsing

Display advertising

Adverteren met bewegende beelden op straat. Het gebeurt steeds meer. Om je merkidentiteit te versterken verzorgt STUDUO jouw display advertising.

3D animatie

Ingewikkelde zaken op een simpele manier uitleggen. Dat doe je met een 2D animatie van STUDUO. Dit kunnen simpele infographics zijn, maar ook geavanceerde tekenfilms.

Shopping Basket