PODCAST MAKEN

 


Ondanks dat de term ‘podcast’ al 15 jaar bestaat, is de podcast nu populairder dan ooit. Vooral jongeren verslinden maandelijks miljoenen afleveringen en nóg meer uren aan hun favoriete podcasts. Een populair medium ter vermaak, maar ook erg interessant voor bedrijven. Wil jij ook een knallende podcast maken? Onze content specialisten duiken graag met jou de studio in!

MAAK JE EIGEN PODCAST!

Klinkt tof toch, zo’n podcast? Maar hoe maken we die? Nou, dat maken we samen! Wij hebben de apparatuur en kennis over het maken van een goede podcast, jij de kennis over het onderwerp. Kortom: samen kunnen we een dreamteam vormen.

Een podcast opzetten begint bij een goed verhaal uiteraard zijn jullie hierin de specialist, maar uiteraard helpen wij graag om het verhaal podcast-waardig te maken. Of jullie nu graag een enkele podcast willen opnemen ter ere van bijvoorbeeld een jubileum, of een hele serie! Wij van Studuo denken graag met jullie mee hoe jullie verhaal het best kan worden verteld! Naast de standaard podcast die alleen audio bevatten, kunnen wij ook ondersteunen bij het creëren van een podcast met beeld. Zo kan de luisteraar een echt inkijkje krijgen in de podcast studio krijgen.

Podcast maken

WAAROM EEN PODCAST?

We horen je denken, maar waarom een podcast? En past dat wel bij ons als onderneming. Ons antwoord is hierop kort en bondig: zeker! Een eigen podcast kan op verschillende manier een mooie bijdrage leveren aan jouw organisatie. Mensen luisteren veelal naar podcasts om vermaakt te worden of om iets te leren. Het zelf maken kan op verschillende manieren bijdragen aan jouw organisatie:

JIJ BENT DE EXPERT!

Wanneer jij met jouw organisatie een podcast maakt over het onderwerp waar jullie organisatie in is gespecialiseerd, kom je over op luisteraars als een expert. Door informatie te verstrekken in jouw podcast over dat onderwerp waar jullie heel veel over weten zullen luisteraars steeds meer vertrouwen krijgen. Doordat luisteraars jouw al kennen door het beluisteren van de podcast zullen ze wanneer ze expert nodig hebben sneller naar jou toe komen!

BOUW AAN WAARDEVOLLE CONNECTIES

Een podcast is ook een goed medium om waardevolle connecties te onderhouden of door nieuwe connecties op te bouwen. Wanneer jij vaak samenwerkt met een bepaalde organisatie vindt deze organisatie het vast leuk om bij jullie aan te schuiven in de podcast en jullie samenwerking te versterken en uit te leggen. Daarnaast is een podcast ook een mooi medium om nieuwe connecties uit te nodigen en het gesprek over jullie gedeelde of aanvullende specialismes te bespreken.

BEREIK JOUW (POTENTIËLE) KLANTEN

Een podcast is een perfect medium om zowel in contact te blijven met je huidige klanten maar ook zeker om in contact te komen met je potentiële klant. Een podcast kan bijvoorbeeld op een vast moment van de week of maand worden toegevoegd aan de website, maar is natuurlijk ook geschikt om naar klanten te sturen via een mail, of te posten op de verschillende social media kanalen. Daarnaast kan je er als organisatie er uiteraard ook voor kiezen om je podcast op bijvoorbeeld Spotify te zetten.

PODCAST LATEN MAKEN

Wil je graag de mogelijkheden van een podcast in met ons bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier. Bellen kan natuurlijk ook: 0523-857332.

Jij kent je eigen bedrijf of organisatie, wij hebben de creatieve ideeën. Samen komen we tot een fantastisch plan!