Augenkliniek Ahaus

In Ahaus, net over de Duitse grens, zit Augenklinik Ahaus. Zij hebben veel Nederlandse klanten. De klantenkring moest worden vergroot. Daarom was er behoefte om regionaal bij RTV Oost te adverteren. 

De vraag:

Augenklinik Ahaus vroeg aan STUDUO om een tv-commercial te maken die aan zou slaan bij het publiek van RTV Oost. 

Resultaat

Regie: Piet-Cees van der Wel
Camera: Erik Kiwiet
Montage: Piet-Cees van der Wel
Animatie: Douwe Otten

Werkwijze

Bij STUDUO begint alles met een creatief idee. Ons team van ervaren professionals brainstormt met jou om de kern van jouw boodschap te begrijpen en te vertalen naar een origineel en creatief idee. We stellen de juiste vragen en nemen de tijd om jou en jouw doelgroep goed te begrijpen. Zo komen we samen tot een concept dat aanspreekt en effectief is.

In de pre-productiefase werken we het creatieve idee uit tot een concreet plan. STUDUO maakt een draaiboek en een storyboard, en we plannen de opnamedagen. Indien nodig regelen we in deze fase de acteurs en attributen die nodig zijn in de film. Ook nemen we de tijd om het juiste team samen te stellen en de benodigde apparatuur te verzamelen. Zo zorgen we ervoor dat alles klaar staat voor een soepele en efficiënte productiedag.

De productiefase is waar alles wat er aan voorbereiding is gedaan allemaal samenkomt. We zorgen ervoor dat alle elementen van het plan perfect worden uitgevoerd. We maken gebruik van de nieuwste technologie en de beste apparatuur om de hoogste kwaliteit te garanderen. Ons team van professionals werkt nauw met je samen om de beste resultaten te behalen.

Na de opnames begint het echte werk. In de post-productiefase monteren we het ruwe materiaal tot een volledig afgewerkt product. We voegen muziek, geluidseffecten en graphics toe om de boodschap kracht bij te zetten. Ook zorgen we ervoor dat de kleurcorrectie en geluidsbewerking perfect zijn. Zo creëren we een product van hoge kwaliteit dat volledig aan jouw wensen voldoet.

Als de productie is afgerond en alles is gecontroleerd, is het tijd voor de oplevering. We leveren het eindproduct af in het formaat dat jij nodig hebt. Of het nu gaat om een online video, televisiereclame, podcast of iets anders, we zorgen ervoor dat het klaar is voor publicatie. We staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en eventuele wijzigingen aan te brengen.

Making of

Bij het maken van deze commercial hebben we in de voorbereiding gebruik gemaakt van het Motivaction model. RTV Oost werkt met dat model. Dat hielp bij het maken van het script enorm. De traditionele burgerij is voor RTV Oost een belangrijke doelgroep. Bij elk shot hebben we dus rekening gehouden met wat die doelgroep belangrijk vindt. Daarom komt de dokter bijvoorbeeld op de fiets aan. Was de doelgroep de Duitse markt geweest, dan hadden we bij STUDUO die keuze nooit gemaakt. De traditionele burgerij vindt het fijn om zich te kunnen identificeren met de hoofdpersoon in de video. Daarom komt de doker aanfietsen en praat hij Nederlands. Zo hebben we over ieder detail goed nagedacht.

"We kijken heel plezierig terug op de samenwerking met STUDUO. We hebben na het maken van deze commercial ook nog een documentaire met hen gemaakt over het proces in de Augenklinik Ahaus."
Matthias Gerl
Dokter
Shopping Basket