Koninklijke BAM Groep

Koninklijke BAM Groep ontwerpt, bouwt en onderhoudt hoogwaardige, duurzame gebouwen, woningen, en infrastructuur voor opdrachtgevers in de publieke en private sector. 

De vraag:

Koninklijke BAM Groep werkt veel samen met externe monteurs en installateurs. Om processen met hen, energieleveranciers en bijvoorbeeld gemeenten goed te laten verlopen is er een systeem “Digiflow” ontwikkeld. Voor Digiflow is door Koninklijke BAM Groep een digitale handleiding geschreven. In de praktijk werd deze handleiding weinig gebruikt en gelezen. STUDUO werd gevraagd om de geschreven handleiding te vertalen in een serie video’s.

Resultaat

Projectmanagement: Piet-Cees van der Wel
Montage: Douwe Otten
Voice Over: Piet-Cees van der Wel
Animatie: Douwe Otten

Creatief idee

Bij STUDUO begint alles met een creatief idee. Ons team van ervaren professionals brainstormt met jou om de kern van jouw boodschap te begrijpen en te vertalen naar een origineel en creatief idee. We stellen de juiste vragen en nemen de tijd om jou en jouw doelgroep goed te begrijpen. Zo komen we samen tot een concept dat aanspreekt en effectief is.

Pre-Productie

In de pre-productiefase werken we het creatieve idee uit tot een concreet plan. STUDUO maakt een draaiboek en een storyboard, en we plannen de opnamedagen. Indien nodig regelen we in deze fase de acteurs en attributen die nodig zijn in de film. Ook nemen we de tijd om het juiste team samen te stellen en de benodigde apparatuur te verzamelen. Zo zorgen we ervoor dat alles klaar staat voor een soepele en efficiënte productiedag.

Productie

De productiefase is waar alles wat er aan voorbereiding is gedaan allemaal samenkomt. We zorgen ervoor dat alle elementen van het plan perfect worden uitgevoerd. We maken gebruik van de nieuwste technologie en de beste apparatuur om de hoogste kwaliteit te garanderen. Ons team van professionals werkt nauw met je samen om de beste resultaten te behalen.

Post-Productie

Na de opnames begint het echte werk. In de post-productiefase monteren we het ruwe materiaal tot een volledig afgewerkt product. We voegen muziek, geluidseffecten en graphics toe om de boodschap kracht bij te zetten. Ook zorgen we ervoor dat de kleurcorrectie en geluidsbewerking perfect zijn. Zo creëren we een product van hoge kwaliteit dat volledig aan jouw wensen voldoet.

Oplevering

Als de productie is afgerond en alles is gecontroleerd, is het tijd voor de oplevering. We leveren het eindproduct af in het formaat dat jij nodig hebt. Of het nu gaat om een online video, televisiereclame, podcast of iets anders, we zorgen ervoor dat het klaar is voor publicatie. We staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en eventuele wijzigingen aan te brengen.

De uitdaging

Was om 80 pagina’s aan geschreven tekst te vertalen in allerlei korte toegankelijke video’s. We hebben de teksten herschreven in taalniveau B1. Daarna hebben we alle processen doorlopen en daarvan schermopnames gemaakt. Vervolgens hebben we deze screencaptures geanimeerd en verduidelijkt, zodat iedereen die de video’s ziet meteen snapt hoe er gewerkt moet worden. STUDUO en Koninklijke BAM Groep hebben door sterk partnership deze een goed resultaat behaald. 

"STUDUO heeft ons geholpen om ons proces te verbeteren. De kans op fouten is aanzienlijk verminderd door de heldere instructievideo's. Een heel mooi voorbeeld van goed partnership."
Bart Hollink - BAM
Bart Hollink
Procesmanager Koninklijke BAM Groep
Shopping Basket