Sonic branding / soundlogo

Muziek kan heel belangrijk zijn voor je identiteit. Bij STUDUO ontwikkelen we ook soundlogo’s en sonic branding. We hebben dat voor ons eigen bedrijf ook gedaan.

De vraag:

Ontwikkel een soundlogo en daarbij passende muziek voor eigen promotie en identiteit. 

Creatief idee

Bij STUDUO begint elke audioproductie met een creatief idee. We luisteren naar jouw wensen en doelen om het juiste concept te ontwikkelen dat past bij jouw boodschap. Ons ervaren team denkt met je mee en brainstormt om unieke en boeiende audioproducties te creëren die jouw verhaal tot leven brengen.

Pre-Productie

In de pre-productiefase zorgen we ervoor dat alles klaar is voor een succesvolle audioproductie. We werken samen om het script en de structuur van de audiocontent te ontwikkelen. Ook selecteren we de juiste stemacteurs en geluidseffecten om de gewenste sfeer en emotie over te brengen. Daarnaast plannen we de opnamedagen en zorgen we voor de benodigde apparatuur.

Productie

Tijdens de productiefase wordt de audioproductie daadwerkelijk opgenomen. Onze professionele geluidstechnici en stemacteurs zorgen voor hoogwaardige opnames met kristalhelder geluid. We nemen de tijd om elke opname zorgvuldig te regisseren en te perfectioneren, zodat het eindresultaat aan jouw verwachtingen voldoet.

Post-Productie

Na de opnames gaat ons team aan de slag met de post-productie. We bewerken en mixen de geluidsbestanden om de gewenste klank en balans te bereiken. Ook voegen we eventuele muziek, sounddesign en geluidseffecten toe om de juiste sfeer te creëren. We zorgen ervoor dat de audiocontent voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Oplevering

Bij STUDUO streven we naar volledige tevredenheid van onze klanten. Na de post-productie leveren we de afgewerkte audioproductie aan jou. We zorgen ervoor dat het in het gewenste formaat wordt geleverd, of het nu voor online streaming, radio-uitzending of andere doeleinden is. Jouw tevredenheid is onze prioriteit, en we staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden of aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat de audiocontent perfect aansluit bij jouw behoeften.

De uitdaging

We hebben in samenwerking met topmuzikant Frank van Essen ons soundlogo gemaakt. De kernwaarden van ons bedrijf waren daarbij een belangrijke inspiratiebron en het moest vooral vrolijk zijn en blijven hangen. Het fluitje komt daarom veel terug. Je krijgt gelijk de neiging om ons soundlogo na te fluiten.

"Het is belangrijk om als bedrijk herkenbaar te zijn. Muziek werkt daarin heel verbindend. Vandaar dat we niet met stockmuziek willen werken bij STUDUO. We hebben hier veel tijd en moeite in gestoken. We zijn heel blij met het resultaat."
Piet-Cees van der Wel
Directeur
Shopping Basket