5 voordelen van een onepage website

‘Onepage’, de naam zegt het eigenlijk al: een website dat bestaat uit één webpagina. Inderdaad: dat betekent dat je alles wat je wilt vertellen, op één pagina presenteert. Wij geven je 5 redenen om te kiezen voor een onepage website.

LESS IS MORE

Een ‘normale’ website lijkt in het gebruik erg op traditionele media. Neem bijvoorbeeld een krant: je bladert door de pagina’s en leest wat jij interessant vindt.   Op een website werkt dat precies zo: als bezoeker ‘blader’ je op de pagina’s die voor jou relevant zijn. Wat dat betreft is een onepage website – ook wel single-page website of pageless design – andere koek. Alle  informatie staat namelijk op één webpagina.  

md-mahdi-Acmjk3M5CX0-unsplash

Wil jij wel eens wat anders met je website? Wij geven je 5  redenen om voor een onepage website te kiezen.

#1 Minder klikken, meer scrollen

En dat is goed, volgens onderzoekers. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat websitebezoekers liever scrollen dan klikken. Laat dat nu precíes zijn hoe een onepager werkt: geen tabbladen of menuburgertje, maar alle benodigde informatie op één pagina.

#2 Overzicht

Kies je voor een onepager, dan dwing jij jezelf om jouw kernboodschap te verpakken in slechts één pagina. Zo zorg je dat je bondig blijft en alleen relevante informatie deelt. Daarmee help je niet alleen jezelf, maar ook de bezoeker: jouw website blijft namelijk overzichtelijk.

#3 Dat kan korter!

Less is more, zeker als het gaat om teksten die op een website staan. Als bezoeker heb jij geen trek om meterslange teksten te bestuderen: wat jij zoekt, moet binnen één oogopslag duidelijk zijn. Op een onepager staat maar een klein beetje (lees: zo min mogelijk) tekst. Teksten zijn kort, to the point en duidelijk.

#4 Supersnel

Doordat je website bestaat uit slechts één pagina, kun je minder teksten en afbeeldingen kwijt als op een ‘normale’ website. Naast de drie voordelen hierboven, zorgt dit ervoor dat jouw onepager supersnel is.  

#5 Lief voor mobiel

Je website mobielvriendelijk ontwerpen, valt niet altijd mee. Toch is een responsive webdesign wel degelijk een must. Is jouw website een pareltje op desktop, maar een puinhoop op mobiel of tablet, dan verlies je een heleboel bezoekers en dus potentiële klanten.

Wil jij ook een onepage website, inclusief responsie webdesign én SEO-geoptimaliseerde teksten? Studuo regelt het voor je, professioneel snel en zonder gedoe!

Bron: webnexus

AboutPiet-Cees van der Wel