GAP Academy

Op de arbeidsmarkt zijn op dit moment veel mensen die zich willen of moeten omscholen naar een overstapberoep. Bij de GAP Academy kijken ze niet naar het CV van een kandidaat, maar maken ze gebruik van omgekeerde selectie. 

De vraag:

Omdat dit niet een standaard proces is, was het belangrijk om een goede explainer te maken. Zo wordt de dienst voor bijvoorbeeld gemeenten goed uitgelegd.

Resultaat

Ontwerp: Tim ter Haar
Animatie: Douwe Otten

Werkwijze

Creatief idee

Bij STUDUO begint elke animatie met een creatief idee. We luisteren naar jouw visie en doelstellingen om een uniek concept te ontwikkelen dat past bij jouw boodschap. Ons creatieve team denkt met je mee en brainstormt om een verhaal en stijl te creëren die jouw boodschap effectief overbrengen via animatie.

Pre-Productie

In de pre-productiefase werken we het creatieve idee uit tot een concreet plan. We ontwikkelen het script en maken een storyboard dat de scènes en de visuele vertaling van de animatie vastlegt. Ook bepalen we de stijl, kleurenpalet en personages.

Productie

Tijdens de productiefase zetten we het storyboard om in geanimeerde beelden. We creëren de visuele elementen, personages en achtergronden. We brengen de animatie tot leven door frame voor frame te animeren en de juiste timing en bewegingen toe te voegen. We zorgen ervoor dat de animatie naadloos aansluit bij het script en de gewenste stijl.

Post-Productie

Na de animatie komt de post-productie. We voegen geluidseffecten, achtergrondmuziek en stemacteurs toe om de animatie tot leven te brengen. We hebben hiervoor speciaal een professionele geluidsstudio die in combinatie met de technici zorgt voor een helder en goed gemixt geluidsontwerp. We finetunen de animatie en passen eventuele kleurcorrecties en visuele effecten toe om een hoogwaardige en professionele uitstraling te garanderen.

Oplevering

Bij STUDUO streven we naar volledige tevredenheid van onze klanten. Na de post-productie leveren we de voltooide animatie aan jou. We zorgen ervoor dat het in het gewenste formaat wordt geleverd, klaar voor publicatie op verschillende platforms. Jouw tevredenheid is onze prioriteit, en we staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden of aanpassingen te doen om ervoor te zorgen dat de animatie perfect aansluit bij jouw behoeften.

Making of

We hebben een 2d-animatie gemaakt waar we de dienst goed in uitleggen. Een explainer dus eigenlijk. In samenwerking met reclamebureau VILLA5 hebben we dit project opgepakt. Zij hebben zorg gedragen voor het ontwerp. Wij hebben het idee en de animatie bedacht en gemaakt.

"Deze explainer helpt mij het uitleggen van het voordeel van werken met de GAP academy. Dat scheelt mij enorm veel tijd en dus geld"
Maarten van der Vlist
Eigenaar
Shopping Basket